RAZIGRANA CERKEV: GOSPODOVA VEČERJA

 

Sobota 11.10. je bila še bolj razigrana in drugačna. Vrata stavbe na Primčevi 1 so se kot običajno vsako drugo soboto v mesecu odprla, vendar je za njimi tokrat otroke čakalo presenečenje.

V kuhinji mize ni zasedala samo ena, ampak kar dve veliki pisani razigrani torti, v kotu prostora pa so v vrečki čakala darilca. Naša in vaša Razigrana cerkev je namreč praznovala svoj prvi delovni rojstni dan.

Otroci do darilc niso prišli kar takoj. Do njih so jih kakor skozi labirint peljale ustvarjalne delavnice – potem zgodba in večerja in šele potem pihanje prve svečke.

Tema te Razigrane cerkve so bila praznovanja. Otroke so seznanili predvsem s praznovanjem Gospodove večerje. Imeli so priložnost spoznati molitev in svoje prve molitve obesiti na molitveno drevo, učili so se slavnostno okrasiti mizo, kolačke, zamesiti nekvašen kruh, iztisniti grozdni sok, okrasiti kozarec in krožnik za praznovanje in se naučili praznično pesem. Sledilo je petje in rajanje, saj se ob praznovanju vendar raja, mar ne? In potem zgodba o tem, zakaj in kako praznovanje Gospodove večerje in potem vriskanje, ko so malčki odpirali darila. Tiste, ki so Razigrano cerkev razveseljevali s svojim obiskom vse leto, so čakale razigrane majice in druge razigrane rutice. V pričakovanju torte so upihnili prvo svečko ob obletnici Razigrane cerkve, na hitro pojedli okusno večerjo in komaj dočakali torto.

Sladkih ust so se še zapodili v igro, ko so jih starši vendarle prepričali v odhod.

 

Vse najboljše, draga Razigrana cerkev, se spet vidimo naslednji mesec.